Ας μαγειρέψουμε
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει για 2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και μόλις έχουμε μια σφιχτή ζύμη, σταματάμε το χτύπημα και πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος καρυδιού. Τα απλώνουμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για το παρφέ μπανάνα με γιαούρτι: Κόβουμε τις μπανάνες και τις πασπαλίζουμε με την κανέλα και το σφένδαμο. Σε 4 ποτηράκια κάνουμε στρώσεις με θρυμματισμένα μπισκότα, γιαούρτι, μπανάνες , σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε!