Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα 40 γρ. από το μέλι μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 100 γρ. μέλι, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη βρώμη και τα δημητριακά. Προσθέτουμε και το μίγμα του μελιού με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι, στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά μεταξύ τους.Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και να είναι συμπιεσμένο (να μην έχει κενά). Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια μακρόστενα των 80 γραμμαρίων.