• Παράδοση κατ’ οίκον 7:00 έως 21:30
  • Παραλαβή από κατάστημα
  • Έως 11.000 προϊόντα
  • Αποκλειστικές online προσφορές
  • Ψώνια σε 1’
  • Λίστες  
Επιστροφή

Εύκολη
Χαμηλό
60'+

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Άλλο
  • Κουζίνα: Ελληνική Παραδοσιακή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Πρωινό
  • Περίσταση: Πρωινό

Συστατικά

- 10 Μερίδες +
  • 100 g νιφάδες βρώμης
  • 50 g ξηροί καρποί
  • 50 g ινδοκάρυδο
  • 50 g χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 100 ml μέλι
  • 80 ml νερό
  • 70 ml βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορος
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 g γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό
  • 50 g ζαχαρούχο γάλα ΝΟΥΝΟΥ
  • 30 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
  • 1 φύλλο ζελατίνη
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, αποσύρουμε και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει. Στο μπλέντερ αλέθουμε τον λιναρόσπορο με τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο, τη βρώμη, τους χουρμάδες, τον λιναρόσπορο, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, το τζίντζερ, περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε ένα ορθωγώνιο ή τετράγωνο σκεύος (20 εκ.) με μεμβράνη τροφίμων, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη γιαουρτιού βάζοντας τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό. Βάζουμε το ζαχαρούχο και το γάλα να πάρουν μια βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Μόλις το μείγμα κρυώσει το αναμειγνύουμε με το γιαούρτι και απλώνουμε πάνω από τις μπάρες, αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο και τεμαχίζουμε τις μπάρες. Tips: Μπορούμε στην επικάλυψη γιαουρτιού να προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα