Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπάρες με γιαούρτι και βρώμη
Ab logo
  • Μπάρες με γιαούρτι και βρώμη

Μπάρες με γιαούρτι και βρώμη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Πρωινό
Άλλο
Μπάρες με γιαούρτι και βρώμη

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες

10 μερίδες
  • 100 g νιφάδες βρώμης
  • 50 g ξηροί καρποί
  • 50 g ινδοκάρυδο
  • 50 g χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 100 ml μέλι
  • 80 ml νερό
  • 70 ml βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορος
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 g γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό
  • 50 g ζαχαρούχο γάλα ΝΟΥΝΟΥ
  • 30 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
  • 1 φύλλο ζελατίνη

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, αποσύρουμε και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει. Στο μπλέντερ αλέθουμε τον λιναρόσπορο με τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο, τη βρώμη, τους χουρμάδες, τον λιναρόσπορο, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, το τζίντζερ, περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε ένα ορθωγώνιο ή τετράγωνο σκεύος (20 εκ.) με μεμβράνη τροφίμων, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη γιαουρτιού βάζοντας τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό. Βάζουμε το ζαχαρούχο και το γάλα να πάρουν μια βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Μόλις το μείγμα κρυώσει το αναμειγνύουμε με το γιαούρτι και απλώνουμε πάνω από τις μπάρες, αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο και τεμαχίζουμε τις μπάρες. Tips: Μπορούμε στην επικάλυψη γιαουρτιού να προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Άλλο
  • Μπάρες με γιαούρτι και βρώμη