Μπάρες «μπακλαβά»
από Μαρία Μπίζιου
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακς

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες
- 1/2 φλ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- 1 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
- 1,3 κ.σ. λάδι καρύδας
- 0,1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1/3 φλ. μέλι
- 1/3 φλ. κρεμώδες ταχίνι
- 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 0,1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα φουντούκια, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το αλάτι να ψηθούν ελαφρώς, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, να ζεσταθεί και να γίνει υδαρές, χωρίς όμως να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. • Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι καρύδας. • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αντικολλητική επιφάνεια, διαστάσεων 20x20 εκ., και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. • Καταψύχουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίγουμε κάθε τετράγωνο με λαδόκολλα. Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, λόγω του λαδιού καρύδας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Σνακς