• Παράδοση κατ’ οίκον 7:00 έως 21:30
  • Παραλαβή από κατάστημα
  • Έως 11.000 προϊόντα
  • Αποκλειστικές online προσφορές
  • Ψώνια σε 1’
  • Λίστες  
Επιστροφή

Όλα τα καλά της Ηπείρου βρίσκονται σε αυτή τη λατρεμένη πίτα! Δες τη συνταγή της Μπατσαριάς στο #MadewithAB

Δύσκολη
Μεσαίο
Περισσότερο από 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Κυρίως πιάτο
  • Κουζίνα: Ελληνική Παραδοσιακή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Μεσημεριανό
  • Περίσταση: Άλλη

Συστατικά

- 10 Μερίδες +
  • 500 g καλαμποκάλευρο (για τη ζύμη)
  • 250 ml νερό (για τη ζύμη)
  • 200 ml γάλα πλήρες (για τη ζύμη)
  • 200 g πρόβειο γιαούρτι
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1,5 kg χόρτα (για τη γέμιση)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη γέμιση)
  • 2 κρεμμύδια (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μάραθος (για τη γέμιση)
  • 3 κουτ. σούπας ξινός τραχανάς (για τη γέμιση)
  • 500 g φέτα πικάντικη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι (για τη γέμιση)
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
Μπατσαριά
Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά, τα αρωματικά, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι. 2. Τα αλατίζουμε και τα στύβουμε με το χέρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10’. Προσθέτουμε το πιπέρι, την φέτα, τον τραχανά και ανακατεύουμε. 3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε νερό, γάλα, λάδι και γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον χτυπητήρι. 4. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο και με το χέρι δημιουργούμε μια μαλακιά ζύμη, την οποία χωρίζουμε στα 2. 5. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (30-35εκ) και στρώνουμε με το χέρι το ένα κομμάτι ζύμης. 6. Στρώνουμε τα χόρτα, τα πατάμε με το χέρι και από πάνω στρώνουμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι ζύμης. Για μεγαλύτερη ευκολία, ανοίγουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα. 7. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στους 180ο με αέρα για 75’ στη μεσαία θέση του φούρνου.

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα