Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε καλά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να χαθούν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά του κοτόπουλου, τα σοταρισμένα λαχανικά στραγγισμένα από το λάδι, το αβγό, την τριμμένη φρυγανιά, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και πλάθουμε 10 μπιφτέκια.Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι-ψηστιέρα στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, από κάθε πλευρά.Κρέμα αβοκάντο: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αβοκάντο με το τυρί μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα ψωμάκια μπριος στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό με κρέμα αβοκάντο. Τοποθετουμε πάνω 1 φέτα ντομάτας και ένα μπιφτέκι κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό του ψωμιού και καρφώνουμε με μια διακοσμητική οδοντογλυφίδα.