Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπιφτεκάκια κοτόπουλου με εστραγκόν και κάρι και σάλτσα γλυκόξινη με ανανά και γιαούρτι
Ab logo
  • Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με εστραγκόν και κάρι και σάλτσα γλυκόξινη με ανανά και γιαούρτι

Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με εστραγκόν και κάρι και σάλτσα γλυκόξινη με ανανά και γιαούρτι

από #MadeWithAB
Αφράτα, πεντανόστιμα μπιφτέκια

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με εστραγκόν και κάρι και σάλτσα γλυκόξινη με ανανά και γιαούρτι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 700 g κιμάς κοτόπουλου ανάμεικτος (μπούτι + στήθος)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 κάρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σ. εστραγκόν ή δυόσμος ξερός
  • 1 κ. σ. ξίδι από κρασί
  • 1 φλ. πάγος τριμμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 ασπράδια αβγού
  • χυμός από το παραπάνω καρότο
  • 2 κ. σ. γλυκόξινη σάλτσα ανανά
  • 200 g γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 κ. σ. φύλλα κόλιανδρου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός λεμονιού

Ας μαγειρέψουμε

Μπιφτέκια: Τρίβουμε το καρότο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη και το ζουλάμε στις παλάμες μας πάνω από το γιαούρτι (της σάλτσας) για να βγάλει τον χυμό του. Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια βρέχοντας τα χέρια μας ενδιάμεσα με νερό, τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί που να τα χωράει ακριβώς και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του φαγητού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε το ταψί με τα μπιφτέκια στον φούρνο και τα ψήνουμε για 15’. Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, τη γλυκόξινη σάλτσα και ζεστές τορτίγιες ολικής άλεσης. ΤΙΠ: Ο κιμάς από πουλερικά κολλάει στα χέρια. Γι’ αυτό, όταν τα πλάθουμε, βρέχουμε τα χέρια μας με νερό ή τα λαδώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά μόνο από μπούτι για ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα ή μόνο από στήθος, που θα είναι λίγο πιο στεγνό. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με κιμά από γαλοπούλα. Στην περίπτωση αυτή χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με ένα φύλλο δάφνης για καλύτερο άρωμα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με εστραγκόν και κάρι και σάλτσα γλυκόξινη με ανανά και γιαούρτι