Ab logo
  • Μπισκότα κουνελάκια

Μπισκότα κουνελάκια

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Μπισκότα κουνελάκια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 250 g. βούτυρο γάλακτος
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ. γ. σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 550 g. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ. γ. μαστίχα, κοπανισμένη
  • 1 κρόκο αραιωμένο με 2 κ. γ. νερό και 1/2 κ. γ. ζάχαρη
  • 150 g. σταφίδες μαύρες
  • 2 κ. σ. ζάχαρη λευκή διακοσμητική

Ας μαγειρέψουμε

• Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει και να ασπρίσει, για 15’, φροντίζοντας να καθαρίζουμε με σπάτουλα το βούτυρο που κολλάει στα πλαϊνά. • Προσθέτουμε το 1 αβγό και αφού ενσωματωθεί στο μείγμα ρίχνουμε και το δεύτερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. • Προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα, το αλάτι και το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα. • Ρυθμίζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο- λίγο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και ξεκολλάει ελαφρώς από τα τοιχώματα του μπολ. Είναι εύπλαστη για να γίνει κουλουράκια ή να ανοίξει σε φύλλο για μπισκότα με κουπάτ. • Μοιράζουμε τη ζύμη σε πέντε μέρη. • Βάζουμε κάθε κομμάτι ζύμης πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, τη σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο, πάχους 0,5 εκ. • Με κουπάτ κόβουμε όσα περισσότερα μπισκότα χωρά το φύλλο. Όσα κομμάτια ζύμης περισσεύουν, τα ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε σε φύλλο. • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα μπισκότα. • Τα αλείφουμε με το μείγμα κρόκου, κολλάμε πάνω τους σταφίδες για ματάκια, ζάχαρη στην ουρά και στολίζουμε με ένα φιογκάκι στο λαιμό. • Ψήνουμε στους 175° C μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15’. • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα φουσκώσουν λίγο. • Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Άνοιξη
Γλυκό
  • Μπισκότα κουνελάκια