Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι
Ab logo
  • Μπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι

Μπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι

από MADEWITHAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Σνακς
Μπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 1 φλ. βρόμη (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. κοπανισμένο λιναρόσπορο (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. αμύγδαλα ή φουντούκια (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις (για τη γκρανόλα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γκρανόλα)
  • 2 κ.σ. μέλι (για τη γκρανόλα)
  • 1 κ.γ. κανέλα (για τη γκρανόλα)
  • λίγο αλάτι (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. κατεψυγμένα κόκκινα μούρα
  • 40 gr μέλι (για τα κατεψυγμένα κόκκινα μούρα)
  • 300 gr γιαούρτι ή γάλα
  • 50 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή φράουλα
  • καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • φύλλα μέντας ή δυόσμου

Ας μαγειρέψουμε

• Φτιάχνουμε την γκρανόλα ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τη βρόμη, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα κράνμπερις. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι, την κανέλα και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε απλώνουμε στη στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Κρατάμε όση πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε σε βάζο. • Χτυπάμε τα κατεψυγμένα κόκκινα μούρα με το μέλι και τα περνάμε από σουρωτήρι. Τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι ή το γάλα και μοιράζουμε σε 2 μπολ. • Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη την σοκολάτα κουβερτούρα. Βάζουμε 40 γρ. γκρανόλα σε κάθε μπολ και από πάνω από το γλυκό του κουταλιού με το σιροπάκι του και τέλος τη σοκολάτα και σερβίρουμε με έξτρα καβουρντισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας ή δυόσμου.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Brunch
Χειμώνας
Σνακς
  • Μπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι