Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονο
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
3 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού ή κρούστας
- Ζάχαρη άχνη
- 2 μοσχολέμονα
- λιωμένο για τα φύλλα
- 2 λεμόνια λεμόνια
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1,5 λίτρα γάλα
- Κανέλα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082023
7066177
7133790
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ξύνουμε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από ένα μοσχολέμονο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082023
7066177
7133790
Για δες 4 ακόμη προϊόντα