Ab logo
  • Μπουγάτσα παραδοσιακή

Μπουγάτσα παραδοσιακή

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Γιορτή Μητέρας,Πρωινό,25η Μαρτίου,Brunch
Γλυκό
Μπουγάτσα παραδοσιακή

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κουτάκι βανιλίνη
  • λιωμένο βούτυρο γάλακτος Ροδάμι
  • ένα κομματάκι βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949
  • Ας μαγειρέψουμε

    - Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το γάλα κρύο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με σύρμα. Το βάζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί κι έπειτα χαμηλώνουμε στο μέτριο.
    - Προσθέτουμε το κομματάκι βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε να σχηματίζονται χοντρές φουσκάλες και το μείγμα να δέσει. (Καλό είναι η κατσαρόλα να έχει χοντρό πάτο για να μην «πιάσει» το μείγμα.)
    - Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    - Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα που έχει κρυώσει, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα.
    - Βουτυρώνουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο (το προτιμάμε εδώ γιατί δεν έχει υγρά και δεν κινδυνεύουν τα μουλιάσουν τα φύλλα).
    - Στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας ένα-ένα με το ίδιο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλα, βουτυρώνοντας και πάλι ένα-ένα. Χαράζουμε σε παράλληλες λωρίδες.
    - Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 150-160ΊC (δεν χρειάζεται να τον προθερμάνουμε). Μόλις η μπουγάτσα πάρει ωραίο ξανθό χρώμα τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
    - Κοσκινίζουμε από πάνω της άχνη ζάχαρη και κανέλα.
    - Κόβουμε κάθετα προς το χάραγμα που κάναμε πριν, έτσι ώστε να σχηματιστούν κομμάτια, και σερβίρουμε.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Γιορτή Μητέρας,Πρωινό,25η Μαρτίου,Brunch
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Μπουγάτσα παραδοσιακή

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949