facebook-pixel
Ab logo
  • Μπουγάτσα παραδοσιακή
Μπουγάτσα παραδοσιακή

Μπουγάτσα παραδοσιακή

από AB FOODSTORIES
Δύσκολη
>60'
3/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

1 μερίδα
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κουτάκι βανιλίνη
  • λιωμένο βούτυρο γάλακτος Ροδάμι
  • ένα κομματάκι βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κουτάκι βανιλίνη
  • λιωμένο βούτυρο γάλακτος Ροδάμι
  • ένα κομματάκι βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες

Ας μαγειρέψουμε

- Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το γάλα κρύο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με σύρμα. Το βάζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί κι έπειτα χαμηλώνουμε στο μέτριο.
- Προσθέτουμε το κομματάκι βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε να σχηματίζονται χοντρές φουσκάλες και το μείγμα να δέσει. (Καλό είναι η κατσαρόλα να έχει χοντρό πάτο για να μην «πιάσει» το μείγμα.)
- Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα που έχει κρυώσει, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο (το προτιμάμε εδώ γιατί δεν έχει υγρά και δεν κινδυνεύουν τα μουλιάσουν τα φύλλα).
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας ένα-ένα με το ίδιο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλα, βουτυρώνοντας και πάλι ένα-ένα. Χαράζουμε σε παράλληλες λωρίδες.
- Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 150-160ΊC (δεν χρειάζεται να τον προθερμάνουμε). Μόλις η μπουγάτσα πάρει ωραίο ξανθό χρώμα τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε από πάνω της άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Κόβουμε κάθετα προς το χάραγμα που κάναμε πριν, έτσι ώστε να σχηματιστούν κομμάτια, και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Γιορτή Μητέρας,Πρωινό,25η Μαρτίου,Brunch
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 1 μερίδα

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    1,12 €/ λιτ€1,12
    1,00 €/ λιτ
    €1,00
    7128101
  • Σιμιγδάλι Ψιλό 500g
    500 γρ
    1,5 €/ κιλ
    €0,75
    7067683
  • Φρέσκο Φύλλο Κρούστας 500 gr
    500 γρ
    5,96 €/ κιλ
    €2,98
    7069155
  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    1,08 €/ κιλ
    €1,08
    7473026