Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα
Ab logo
  • Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα

Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα

από #MadeWithAB
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακς
Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 120 g βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 g κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 100 g φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει η κρέμα, τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να μη σχηματιστεί κρούστα και το αφήνουμε για 30’ περίπου, να κρυώσει ελαφρώς. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, προσθέτουμε τα τυριά και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Bουτυρώνουμε 2 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια κατά μήκος και βάζουμε στην άκρη 1½-2 κουταλιές κρέμα. Διπλώνουμε σε ρολάκι και το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφουμε τα μπουγατσίνια με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 20-25’, μέχρι να ροδίσουν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Σνακς
  • Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα