Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου
Ab logo
  • Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια γραβιέρα (για από πάνω)
  • 1 βολβός φινόκιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουταλιές σούπας καυκαλίδα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι λάπαθα χοντροκομμένα
  • 3 χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι (για τη σάλτσα)
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο (για τη σάλτσα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρος σε σπόρους χοντροκομμένους (για τη σάλτσα)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    ~400 γρ
    11,75€/kg€4,70
    9,95 €/kg
    ~€3,98
    7076575
  • ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ Σπόροι 25gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064494
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βάζετε σε ένα πιάτο τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ και τοποθετείτε τα μπουτάκια από πάνω.

    Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Περιχύνετε με αυτό το μίγμα το κοτόπουλο και κλείνετε το πυρέξ με το καπάκι του ή με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
    Ψήνετε στους 180οC για 45 με 50 λεπτά. Δεν βάζετε νερό γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους. Τα τελευταία 10 λεπτά πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και βάζετε ξανά το ταψί στον φούρνο να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.

    TIP H συγκεκριμένη συνταγή είναι παραδοσιακή της Αράχωβας, φτιάχνεται συνήθως με φορμαέλα και σε κατσαρόλα, ενώ στην πιο δημιουργική της μορφή με μπόλικη γραβιέρα και στον φούρνο, που την απογειώνει.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    ~400 γρ
    11,75€/kg€4,70
    9,95 €/kg
    ~€3,98
    7076575
  • ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ Σπόροι 25gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064494
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652