facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου
Ab logo
  • Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου
Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου

Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου

από Νίκος Μαούνης
Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. λεμονοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ. σποράκια κόλιαντρο χοντροκοπανισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. λεμονοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ. σποράκια κόλιαντρο χοντροκοπανισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σουσάμι

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μαρινάρουμε μέσα το κοτόπουλο για 3-8 ώρες. Στραγγίζουμε καλά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στα κάρβουνα. Γυρίζουμε τακτικά για να μην αρπάξει η πετσούλα του και επειδή είναι μέτρια η φωτιά, θέλει την ώρα του για να ψηθεί καλά. Προσοχή στις κηλιδώσεις στα μπουτάκια και στις φτερούγες, διότι εκεί καμιά φορά “κρατάει” και μπορεί να είναι άψητο. Tip: Για να ψήσετε καλά το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε διπλή σχάρα και να το γυρνάτε συνεχώς για να μην σας καεί. Ο λόγος είναι πως με την τσιμπίδα ψησίματος μπορεί να σας διαλυθεί ως πιο ευαίσθητο κρέας από τα άλλα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7062286
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063942
  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    30,67 €/ λιτ
    €4,60
    7084654