Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και
μαρινάρουμε μέσα το κοτόπουλο για 3-8 ώρες. Στραγγίζουμε καλά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στα κάρβουνα. Γυρίζουμε τακτικά για να μην αρπάξει η πετσούλα του και επειδή είναι μέτρια η φωτιά, θέλει την ώρα του για να ψηθεί καλά. Προσοχή στις κηλιδώσεις στα μπουτάκια και στις φτερούγες, διότι εκεί καμιά φορά “κρατάει” και μπορεί να είναι άψητο. Tip: Για να ψήσετε καλά το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε διπλή σχάρα και να το γυρνάτε συνεχώς για να μην σας καεί. Ο λόγος είναι πως με την τσιμπίδα ψησίματος μπορεί να σας διαλυθεί ως πιο ευαίσθητο κρέας από τα άλλα.