Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου
από Νίκος Μαούνης
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 φλιτζάνι σόγια σος
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. λεμονοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γ. σποράκια κόλιαντρο χοντροκοπανισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σουσάμι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7084654
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7062945
7063942
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και
μαρινάρουμε μέσα το κοτόπουλο για 3-8 ώρες. Στραγγίζουμε καλά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στα κάρβουνα. Γυρίζουμε τακτικά για να μην αρπάξει η πετσούλα του και επειδή είναι μέτρια η φωτιά, θέλει την ώρα του για να ψηθεί καλά. Προσοχή στις κηλιδώσεις στα μπουτάκια και στις φτερούγες, διότι εκεί καμιά φορά “κρατάει” και μπορεί να είναι άψητο. Tip: Για να ψήσετε καλά το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε διπλή σχάρα και να το γυρνάτε συνεχώς για να μην σας καεί. Ο λόγος είναι πως με την τσιμπίδα ψησίματος μπορεί να σας διαλυθεί ως πιο ευαίσθητο κρέας από τα άλλα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7084654
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7062945
7063942
Για δες 4 ακόμη προϊόντα