Μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ντομάτες ψητές και κεφαλοτύρι
από #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 μπούτια κοτόπουλου από Γιαννιώτικες φάρμες ΑΒ Επιλογή
- 5 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες και καθαρισμένες
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, κομμένες στα 4
- 6 κλαράκια μαντζουράνα ή θυμάρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 150 g κεφαλοτύρι, σε κύβους
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 5 λεμονόκουπες
- 1 κ. σ. σουσάμι, κοπανισμένο, καβουρντισμένο
- 5 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ. σ. μέλι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7145891
7063684
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068212
7136765
Ας μαγειρέψουμε
Τρίβουμε τα μπούτια με τη λεμονόκουπα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το σουσάμι, το μέλι και την πάπρικα και τρίβουμε με το μείγμα καλά τα μπουτάκια πάνω και κάτω από την πέτσα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει περίπου ακριβώς, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, και στα κενά βάζουμε τα σκόρδα.
Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τα κλαράκια μυρωδικού και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί ανάμεσα και πάνω από τα μπουτάκια.
Ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 40’ ή μέχρι να γίνουν τα μπουτάκια. Σερβίρουμε το φαγητό, αν θέλουμε, με χυμό λεμονιού και σαλάτα με χόρτα, κάππαρη, ελιές και τοματίνια.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7145891
7063684
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068212
7136765