Μπρουσκέτες με αβγά, αβοκάντο και λάιμ
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΠλούσια σε πρωτεϊνη
Πάσχα,Καλοκαιρινό Γεύμα,Γεύμα για Φοιτητές
Ορεκτικό

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλες φέτες χωριάτικου ψωμιού
- 1 αβοκάντο, ώριμο, καθαρισμένο
- 15 ml χυμός λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
- 6 κόκκινα αβγά, βρασμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γ. πάπρικα καυτερή
- 1/2 κ. γ. σουσάμι
Ας μαγειρέψουμε
Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια των αβγών και θρυμματίζουμε τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το σουσάμι, το κρεμμυδάκι, το κόλιανδρο, 40 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τα αβγά με τα ντοματίνια και το αβοκάντο προσεκτικά να μην διαλυθούν. Ανακατεύουμε την πάπρικα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα, μοιράζουμε την γέμιση και ραντίζουμε με το λάδι πάπρικας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Πάσχα,Καλοκαιρινό Γεύμα,Γεύμα για Φοιτητές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Ορεκτικό