Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας
Ab logo
  • Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας

Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας

από #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Ορεκτικό
Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 200 g φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
  • 8 φέτες γαλλικής μπαγκέτας, πάχους 1 εκ., κομμένες λοξά
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κ. γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
  • 4 φέτες από καρπούζι μίνι, πάχους 1-2 εκ. η καθεμία
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml μέλι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ολόκληρα κλωναράκια σχοινόπρασο, για τη διακόσμηση (αν θέλουμε)
  • μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • ελάχιστο μαυροκούκι

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. • Βάζουμε τις φέτες καρπουζιού σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα σε λεπτές φέτες. • Διατηρούμε τον φούρνο προθερμασμένο στους 200° C. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη φέτα, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το σχοινόπρασο και πιπέρι, φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν πιρουνάτο πουρέ. Το απλώνουμε στις φέτες μπαγκέτας, τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 6 λεπτά. • Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και διακοσμούμε με φύλλα μέντας (ή δυόσμου) και κλωναράκια σχοινόπρασου. • Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μαυροκούκι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Γαλλική
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Σνακ
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
  • Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας