facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ
Ab logo
  • Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ
Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ

Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ

από AB Food Stories
Μέτρια
1'- 30'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 kg μύδια, καθαρισμένα, πλυμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένη
  • 2 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 kg μύδια, καθαρισμένα, πλυμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένη
  • 2 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τα μύδια, το λάιμ, το τσίλι και το τζίντζερ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 2 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και, αν κάποια μύδια δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε. Τα μεταφέρουμε στο σκεύος όπου θα τα σερβίρουμε με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει. Περιχύνουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο