Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ
Ab logo
  • Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ

Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 kg μύδια, καθαρισμένα, πλυμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τα μύδια, το λάιμ, το τσίλι και το τζίντζερ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 2 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και, αν κάποια μύδια δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε. Τα μεταφέρουμε στο σκεύος όπου θα τα σερβίρουμε με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει. Περιχύνουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ