facebook-pixel
Ab logo
  • Μύδια «πικάντικα»
Μύδια «πικάντικα»

Μύδια «πικάντικα»

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 3 kg κιλά μύδια, καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κύβους
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε κύβους
  • σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 ml κρασί λευκό (για τη μαρινάδα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (για τη μαρινάδα)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 kg κιλά μύδια, καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κύβους
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε κύβους
  • σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 ml κρασί λευκό (για τη μαρινάδα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (για τη μαρινάδα)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, κλείνουμε με καπάκι και ανακινούμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τα βγάζουμε από το μπολ με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε καλά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τις πιπεριές (τσίλι, Φλωρίνης, κέρατο) και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, ανακινώντας μια-δυο φορές την κατσαρόλα. Στη συνέχεια την ξεσκεπάζουμε, πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και αδειάζουμε τα υπόλοιπα σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο