Ab logo
  • Μύδια «πικάντικα»

Μύδια «πικάντικα»

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μύδια «πικάντικα»

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 3 kg κιλά μύδια, καθαρισμένα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 100 ml ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (για τη μαρινάδα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (για τη μαρινάδα)
  • 100 ml κρασί λευκό (για τη μαρινάδα)
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 200 ml κρασί λευκό
  • σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κύβους

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, κλείνουμε με καπάκι και ανακινούμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τα βγάζουμε από το μπολ με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε καλά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τις πιπεριές (τσίλι, Φλωρίνης, κέρατο) και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, ανακινώντας μια-δυο φορές την κατσαρόλα. Στη συνέχεια την ξεσκεπάζουμε, πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και αδειάζουμε τα υπόλοιπα σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Μύδια «πικάντικα»