Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, κλείνουμε με καπάκι και ανακινούμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τα βγάζουμε από το μπολ με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε καλά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τις πιπεριές (τσίλι, Φλωρίνης, κέρατο) και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, ανακινώντας μια-δυο φορές την κατσαρόλα. Στη συνέχεια την ξεσκεπάζουμε, πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και αδειάζουμε τα υπόλοιπα σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.