facebook-pixel
Ab logo
  • Μύδια σε άσπρο κρασί
Μύδια σε άσπρο κρασί

Μύδια σε άσπρο κρασί

από Βίκυ Σμυρλή
Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα στα 3εκ.
  • 1,5 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • Άφθονο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα
  • 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα στα 3εκ.
  • 1,5 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • Άφθονο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε και βουρτσίζετε κάτω από κρύο νερό της βρύσης τα μύδια. Τραβάτε και αφαιρείτε τις τριχούλες της άκρης τους. Στρώνετε τα κρεμμύδια και το σέλερυ μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι. Βάζετε από πάνω τα μύδια,ρίχνετε το κρασί και πασπαλίζετε με το πιπέρι. Βράζετε τα μύδια σκεπασμένα για 8-10 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί σκληραίνουν). Βγάζετε τα μύδια από το τηγάνι, πετάτε τα κλειστά και σερβίρετε τα ανοιχτά στην πιατέλα. Βάζετε ένα σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι πάνω από ένα μπολ. Σουρώνετε το ζωμό πιέζοντας με ένα πιρούνι τα λαχανικά για να λιώσουν και να βγουν οι χυμοί τους. Όσο ακόμη είναι ζεστός ο ζωμός, προσθέτετε το βούτυρο και το χτυπάτε με ένα πιρούνι για να δέσει σε σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια, πασπαλίζετε με πιπέρι και φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7501523
  • Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    5,2 €/ λιτ
    €3,90
    7087788
  • ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΩΠΑ 700 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7130667