Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΝιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια
Ab logo
  • Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια

Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Ορεκτικό
Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 320 γρ. νιόκι
  • 25 γρ. βούτυρο καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • το λευκό μέρος από 1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
  • 15 κ.γ. ξερό κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 κλαράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • 40 γρ. φουντούκια ψίχα, καβουρδισμένα στο γκριλ και κοπανισμένα
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό, τριμμένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε τα νιόκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους και αφήνουμε κατά μέρος. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο καρύδας με το ελαιόλαδο (ή μόνο τα 50 ml ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με το ξερό κόλιανδρο, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας και ρίχνουμε το σέλερι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε στο καθένα από λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένο φουντούκι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Ορεκτικό
  • Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια