Ab logo
  • Νισουάζ η κλασική

Νισουάζ η κλασική

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Πάσχα
Σαλάτα
Νισουάζ η κλασική

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 3 σφικτοβρασμένα αβγά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 4 ραπανάκια
  • 200 g. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, κατά προτίμηση στρογγυλά
  • 200 g. τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • αλάτι
  • 1 κ. γ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι
  • 1 χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 70 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε για 3 – 4’, μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε καλά. • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα φασολάκια, το μαρούλι, το σέλερι, το αγγούρι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τις αντσούγιες, τα ραπανάκια και τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας, με ένα πιρούνι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Σαλάτα
  • Νισουάζ η κλασική