Νηστίσιμο Πλιγούρι Σαλάτα με Ρεβίθια, Αμύγδαλα και Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού
από The Foodie Corner - Ελένη Βονισσάκου

Εύκολη
1'- 30'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 8 μερίδες
- 80 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
- 1,3 ml (1/4 κουτ. γλυκού) πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή κατά βούληση (για το ντρέσινκ)
- 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα (για το ντρέσινκ)
- 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι (για το ντρέσινκ)
- 10 ml (2 κουτ. γλυκού) κύμινο (για το ντρέσινκ)
- 15 ml (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα απαλή (για το ντρέσινκ)
- 30 ml (2 κουτ. σούπας) μέλι (για το ντρέσινκ)
- 30 ml (2 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
- 80 ml ελαιόλαδο (για το ντρέσινκ)
- 250 γρ. πλιγούρι
- 1 πορτοκάλι, γλυκό, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 130 γρ αμύγδαλο ωμό, λευκά (ολόκληρο)
- 100 γρ σουλτανίνα
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, γλυκιά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- χυμός από μισό λεμόνι
- 80 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
- 1,3 ml (1/4 κουτ. γλυκού) πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή κατά βούληση (για το ντρέσινκ)
- 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα (για το ντρέσινκ)
- 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι (για το ντρέσινκ)
- 10 ml (2 κουτ. γλυκού) κύμινο (για το ντρέσινκ)
- 15 ml (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα απαλή (για το ντρέσινκ)
- 30 ml (2 κουτ. σούπας) μέλι (για το ντρέσινκ)
- 30 ml (2 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
- 80 ml ελαιόλαδο (για το ντρέσινκ)
- 250 γρ. πλιγούρι
- 1 πορτοκάλι, γλυκό, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 130 γρ αμύγδαλο ωμό, λευκά (ολόκληρο)
- 100 γρ σουλτανίνα
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα