• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN
Επιστροφή

Νηστίσιμο Πλιγούρι Σαλάτα με Ρεβίθια, Αμύγδαλα και Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού

από The Foodie Corner - Ελένη Βονισσάκου

Εύκολη
Χαμηλό
Λιγότερο από 30’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Ορεκτικό
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Brunch
  • Περίσταση: Νηστίσιμα
  • Εποχή: Άνοιξη

Αποστολή αυτής της συνταγής

Νηστίσιμο Πλιγούρι Σαλάτα με Ρεβίθια, Αμύγδαλα και Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού
Εύκολη
Χαμηλό
Λιγότερο από 30’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 8 Μερίδες +
  • 130 γρ αμύγδαλο ωμό, λευκά (ολόκληρο)
  • 1,3 ml (1/4 κουτ. γλυκού) πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή κατά βούληση (για το ντρέσινκ)
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, γλυκιά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
  • 100 γρ σουλτανίνα
  • 80 ml ελαιόλαδο (για το ντρέσινκ)
  • 1 πορτοκάλι, γλυκό, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 80 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
  • 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα (για το ντρέσινκ)
  • 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι (για το ντρέσινκ)
  • 10 ml (2 κουτ. γλυκού) κύμινο (για το ντρέσινκ)
  • 15 ml (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα απαλή (για το ντρέσινκ)
  • 30 ml (2 κουτ. σούπας) μέλι (για το ντρέσινκ)
  • 30 ml (2 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
Νηστίσιμο Πλιγούρι Σαλάτα με Ρεβίθια, Αμύγδαλα και Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού
Εκτέλεση


1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με μπόλικο νερό (θερμοκρασία βρύσης) μαζί με τον χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μουλιάσει για τουλάχιστον 3 ώρες (αν το βάλουμε αποβραδίς θα τοποθετήσουμε το μπολ στο ψυγείο).
2. Στραγγίζουμε καλά το πλιγούρι σε λεπτό σουρωτήρι πιέζοντάς το και με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά. Το ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
3. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τη σουλτανίνα. Ανακατεύουμε.
4. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και το τοποθετούμε στο μάτι. Το ανάβουμε σε υψηλή φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί, ανακατεύοντας που και που. Μόλις δούμε μικρές μαύρες κουκίδες στα αμύγδαλα, και αρχίζουν και μυρίζουν ωραία, κλείνουμε το μάτι αλλά αφήνουμε το τηγανάκι στο μάτι να συνεχίσουν να καβουρδίζονται. Τα χοντροκόβουμε και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
5. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο βαζάκι με καπάκι. Το κλείνουμε και ανακινούμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν. Μετράμε 3/4 της κούπας ντρέσιγνκ και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Το υπόλοιπο το φυλάμε στο βαζάκι στο ψυγείο για το σερβίρισμα.

 


6. Προσθέτουμε τα κομμάτια πορτοκάλι στη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. Τιπς Η σαλάτα είναι ακόμα ωραιότερη όταν έχει «ξεκουραστεί» λίγο και έχουν δέσει οι γεύσεις. Μπορούμε να βάλουμε το μισό ντρέσινγκ για αρχή, να την αφήσουμε λίγο στην άκρη, και αμέσως πριν το σερβίρισμα να προσθέσουμε όσο θέλουμε. Πηγή:

THE FOODIE CORNER http://www.thefoodiecorner.gr/

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα