Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές

Μεγάλο ΔΩΡΟ: Κέρδισε τώρα ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ στις αγορές σου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο.Ξεκίνα εδώ!

Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΝτομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο
Ab logo
  • Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές,Νηστίσιμα,Καλοκαιρινό Γεύμα,Κυριακάτικο Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. κουκουνάρια, καβουρντισμένα
  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 12 μέτριες ώριμες και στρογγυλές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κ. σ. ντοματοπελτές
  • 600 γρ. ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα (ή 2 τσακώνικες), ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Δυόσμος Ελληνικός 80 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες από την πλευρά του κοτσανιού, τα αφήνουμε κατά μέρος και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό τους, την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στις κομμένες ντομάτες που έχουμε για τη γέμιση.
    Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, μελιτζάνα, κολοκυθάκια). Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές και ρίχνουμε και τη μισή ποσότητα από τις κομμένες ντομάτες, τον πελτέ, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τη ρίγανη και την πάπρικα.
    Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
    Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μέτριο ταψί φούρνου, με το άνοιγμα προς τα πάνω, και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με αλάτι, πιπέρι και την καστανή ζάχαρη. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και λίγη ακόμη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.
    Σερβίρουμε τις ντομάτες ζεστές ή κρύες με μπόλικη φέτα.

     

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Χορτοφαγική
    Καθημερινές συνταγές,Νηστίσιμα,Καλοκαιρινό Γεύμα,Κυριακάτικο Γεύμα
    Βραδινό,Μεσημεριανό
    Καλοκαίρι
    Κυρίως πιάτο
    • Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Δυόσμος Ελληνικός 80 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο