facebook-pixel
Ab logo
  • Ντοματόσουπα
Ντοματόσουπα

Ντοματόσουπα

από AB Food Stories
Εύκολη
1'- 30'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

1 μερίδα
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια ντομάτα περασμένη από το μούλτι
  • ξερός βασιλικός
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τραχανάς ξινός
  • 750 νερό
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια ντομάτα περασμένη από το μούλτι
  • ξερός βασιλικός
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τραχανάς ξινός
  • 750 νερό
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον χυμό που μας περίσσεψε και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 750 ml ζεστό νερό από βραστήρα. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά η ντομάτα, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και επιπλέον πιπέρι.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα