Ab logo
  • Ντοματόσουπα

Ντοματόσουπα

από AB Food Stories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Ντοματόσουπα

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φρέσκια ντομάτα περασμένη από το μούλτι
  • 1 φλ. τραχανάς ξινός
  • ξερός βασιλικός
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 750 νερό

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον χυμό που μας περίσσεψε και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 750 ml ζεστό νερό από βραστήρα. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά η ντομάτα, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και επιπλέον πιπέρι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα
  • Ντοματόσουπα