Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΟμελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο
Ab logo
  • Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

από THE FOODIE CORNER

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Brunch
Κυρίως πιάτο
Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες για σερβίρισμα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 6 κουτ. σούπας τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 8 αβγά
  • 130 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (βάρος καθαρισμένου), ψιλοκομμένο
  • 200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 300 γρ τοματίνια + προαιρετικά 1 τσαμπάκι τοματίνια για γαρνιτούρα
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
    7064458
  • ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΣΙΚΑΛΗΣ 360 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7089089
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 oC στον αέρα (180 oC στις αντιστάσεις).
    2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουτ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 2-3’, ανακατεύοντας, για να μαραθούν τα φύλλα του και να τραβήξουν.
    3. Απλώνουμε το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη ταρτιέρα ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
    4. Βάζουμε το άδειο τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε άλλη 1 κουτ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια, τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 2’ και τα ρίχνουμε στην ταρτιέρα πάνω στο σπανάκι, πασπαλίζοντας με το τριμμένο ψωμί και το πεκορίνο.
    5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι, και περιχύνουμε στην ταρτιέρα.
    6. Τοποθετούμε διάσπαρτα κομματάκια ανθότυρο πάνω στο μίγμα και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα τσαμπάκι τοματίνια.
    7. Ψήνουμε για 40’ ή μέχρι να φουσκώσει και να στερεοποιηθεί στο κέντρο η ομελέτα.
    8. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να απορροφήσει το ζουμί της και την σερβίρουμε χλιαρή!

     

    Πηγή:

    THE FOODIE CORNER http://www.thefoodiecorner.gr/
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Brunch
    Άλλο
    Χειμώνας
    Κυρίως πιάτο
    • Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
    7064458
  • ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΣΙΚΑΛΗΣ 360 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7089089