facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΟμελέτα με αγκινάρες και λουκάνικο με πορτοκάλι
Ab logo
  • Ομελέτα με αγκινάρες και λουκάνικο με πορτοκάλι
Ομελέτα με αγκινάρες και λουκάνικο με πορτοκάλι

Ομελέτα με αγκινάρες και λουκάνικο με πορτοκάλι

από #MadeWithAB
Οι καγιανάδες και οι ομελέτες είναι πολύ δημοφιλείς στην ευρύτερη περιοχή. Είτε με φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά της εποχής είτε με παστό ή λουκάνικο, γίνονται πεντανόστιμες και λαχταριστές.
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 6 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες (κρατάμε τις καρδιές και το τρυφερό μέρος από τα κοτσάνια)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 8 αβγά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 50 g. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • άνηθος ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες (κρατάμε τις καρδιές και το τρυφερό μέρος από τα κοτσάνια)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 8 αβγά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 50 g. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • άνηθος ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις αγκινάρες και τα κοτσανάκια και βράζουμε για 8-10 λεπτά‘. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τις αγκινάρες σε χοντρές φέτες και τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά‘, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά‘ ανακατεύοντας απαλά. Χτυπάμε τα αβγά με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά‘ και μετά με τη βοήθεια του καπακιού ή ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμό της για άλλα 2-3 λεπτά‘ και απ’ την άλλη πλευρά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο άνηθο και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε αμέσως.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο