Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα,Γεύμα για Φοιτητές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 400 γρ. αλμυρίκια ή βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
- 1/2 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια
- 80 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, λεπτοκομμένη και μετά σε λωρίδες
- 45 ml ελαιόλαδο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133107
7063906
7064335
7064241
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βράζουμε τα χόρτα για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, τα αβγά, ανακατεύουμε και αφήνουμε την ομελέτα να γίνει από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και απ’ την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα,Γεύμα για Φοιτητές
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133107
7063906
7064335
7064241
Για δες 3 ακόμη προϊόντα