Ομελέτα σαν κρέπα, με κολοκύθι και κατίκι
από AB Foodstories
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Αξιολόγηση
3 στα 5Συνοδευτικά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 450 gr κολοκυθάκια
- 6 αβγά
- 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. δυόσμος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο, για το ταψί και για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 gr κατίκι Δομοκού (για τη γέμιση)
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (ή από βαζάκι), ψιλοκομμένες (για τη γέμιση)
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένος δυόσμος (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
Ας μαγειρέψουμε
Ομελέτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου και το βάζουμε στον φούρνο, για να ζεσταθεί. Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το αλεύρι και μετά τα κολοκυθάκια, καλά στυμμένα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πυκνός χυλός (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι). Βγάζουμε προσεκτικά το καυτό ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο του. Το κυλάμε να απλωθεί σε όλο το ταψί, σε λεπτή στρώση, ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε την ομελέτα για 15
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Συνοδευτικά