Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο
από Σιμόνη Καφίρη

Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο (για το οσομπούκο)
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί προαιρετικά (για το ριζότο)
- Πιπέρι (για το ριζότο)
- Αλάτι (για το ριζότο)
- Παρμεζάνα τριμμένη (για το ριζότο)
- 1,8 λίτρα ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από κύβο) (για το ριζότο)
- 15 κλωστίτσες σαφράν (για το ριζότο)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το ριζότο)
- 85 γρ. βούτυροφρέσκο (για το ριζότο)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το ριζότο)
- 350 γρ. ρύζι Αρμπόριο(για το ριζότο)
- 1/2 λεμόνι, το ξύσμα (για το οσομπούκο)
- 1,5 κιλά κότσια μοσχαριού (με το κόκαλο στη μέση) (για το οσομπούκο)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το οσομπούκο)
- 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το οσομπούκο)
- αλάτι (για το οσομπούκο)
- Θυμάρι (για το οσομπούκο)
- Αλεύρι (για το οσομπούκο)
- 1 φλιτζάνι ζωμό από κύβο (για το οσομπούκο)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το οσομπούκο)
- 2 ποτήρια λευκό κρασί (για το οσομπούκο)
- 3 κλωνάρια σέλερυ, ψιλοκομμένα (για το οσομπούκο)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (για το οσομπούκο)
- 2 καρότα,κομμένα σε κύβους (για το οσομπούκο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (για το οσομπούκο)
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί προαιρετικά (για το ριζότο)
- Πιπέρι (για το ριζότο)
- Αλάτι (για το ριζότο)
- Παρμεζάνα τριμμένη (για το ριζότο)
- 1,8 λίτρα ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από κύβο) (για το ριζότο)
- 15 κλωστίτσες σαφράν (για το ριζότο)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το ριζότο)
- 85 γρ. βούτυροφρέσκο (για το ριζότο)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το ριζότο)
- 350 γρ. ρύζι Αρμπόριο(για το ριζότο)
- 1/2 λεμόνι, το ξύσμα (για το οσομπούκο)
- 1,5 κιλά κότσια μοσχαριού (με το κόκαλο στη μέση) (για το οσομπούκο)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το οσομπούκο)
- 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το οσομπούκο)