Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΟσομπούκο μιλανέζε με ριζότο
Ab logo
  • Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το οσομπούκο)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί προαιρετικά (για το ριζότο)
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το οσομπούκο)
  • αλάτι (για το οσομπούκο)
  • Θυμάρι (για το οσομπούκο)
  • Αλεύρι (για το οσομπούκο)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από κύβο (για το οσομπούκο)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το οσομπούκο)
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί (για το οσομπούκο)
  • 3 κλωνάρια σέλερυ, ψιλοκομμένα (για το οσομπούκο)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (για το οσομπούκο)
  • 2 καρότα,κομμένα σε κύβους (για το οσομπούκο)
  • 1,5 κιλά κότσια μοσχαριού (με το κόκαλο στη μέση) (για το οσομπούκο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το οσομπούκο)
  • Πιπέρι (για το ριζότο)
  • Αλάτι (για το ριζότο)
  • Παρμεζάνα τριμμένη (για το ριζότο)
  • 1,8 λίτρα ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από κύβο) (για το ριζότο)
  • 15 κλωστίτσες σαφράν (για το ριζότο)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το ριζότο)
  • 85 γρ. βούτυροφρέσκο (για το ριζότο)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το ριζότο)
  • 350 γρ. ρύζι Αρμπόριο(για το ριζότο)
  • 1/2 λεμόνι, το ξύσμα (για το οσομπούκο)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σέλερυ Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063950
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για το οσομπούκο Πασπαλίζετε το κρέας με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα, το αφήνετε στην άκρη και προσθέτετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ακόμα αν χρειάζεται. Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ και ξαναβάζετε το κρέας,ρίχνετε το κρασί και τον ζωμό και σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει πολύ τρυφερό. Προς το τέλος του μαγειρέματος, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το σκόρδο με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζετε το οσομπούκο. Το συνοδεύετε με ριζότο με σαφράν. Για το ριζότο Βάζετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει το σαφράν.Τον διατηρείτε ζεστό. Σε άλλη ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύοντας συνεχώς, το σοτάρετε, μέχρι να γίνει διάφανο. (σε αυτή τη φάση, μπορείτε να το σβήσετε με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί). Προσθέτετε λίγο λίγο ζεστό ζωμό, 1κουτάλια της σούπας κάθε φορά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Τότε προσθέτετε ξανά ζωμό κ.ο.κ. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά, όσο δηλαδή να χυλώσει το ρύζι απορροφώντας όλο το ζωμό. Ανακατεύετε στο ριζότο το βούτυρο μαλακωμένο και τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Δείπνο για Δυο
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σέλερυ Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063950
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799