Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνPENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Ab logo
  • PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

από Alexandros Papandreou

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 500 g Barilla Penne Rigate
  • 300 g αρακάς που περίσσεψε
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 400 g σάλτσα τομάτας
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 150 g φέτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις penne rigate μέχρι να είναι al dente. Όση ώρα βράζουν οι penne rigate, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον αρακά και τη σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις penne rigate μαζί με λίγο από το νερό που έβραζαν και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα. Σερβίρετε την μακαρονάδα σε βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με την φέτα από πάνω τριμμένη με τα χέρια.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ