Ας μαγειρέψουμε
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 5-6 λεπτά. Έπειτα το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε μπολ. Στο ίδιο νερό που βράζει ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό των μανιταριών. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, τις Πλεξούδες, τα κοπανισμένα αμύγδαλα και λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.