Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες
Ab logo
  • Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες

Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 400 g. γαρίδες, ολόκληρες
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού, λεπτοτριμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 60 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. κουρκουμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. γ. µαύρο πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα, καλά πλυμμένο
  • 10 μικρά ντοματίνια
  • 1 φλ. πιπεριές πολύχρωμες, σε κύβους
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
  • 4 φλ. ζωµό λαχανικών ή κοτόπουλου

Ας μαγειρέψουμε

• Βάζουμε μια φαρδιά και ρηχή, αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες. Τις βγάζουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με 2 κ. σ. από το ζωμό και αφήνουμε στην άκρη. • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεµμύδι και το σκόρδο, με το αλάτι, τον κουρκου-µά, την πάπρικα και το πιπέρι, για περίπου 5’. • Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το ρύζι. Ρίχνουµε και το ζωμό και ανακατεύουµε. • Τα αφήνουµε να σιγοβράσουν σε χαµηλή φωτιά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι, για περίπου 20’, χωρίς να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες, με το ξύσμα και το ζωμό, τακτοποιώντας τις ανάμεσα στο ρύζι. Σβήνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε πετσέτα και αφήνουµε για 10’. • Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες