Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαγωτό βανίλια με ζεστό espresso
Ab logo
  • Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκος αυγού
  • 1/2 κλωναράκι Βανίλια

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,87 Ε/ λιτ
    €0,87
    7128101
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    7,2 Ε/ λιτ
    €1,44
    7078311
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και τους βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τους 83-85οC. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες ή αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.

    Σερβίρισμα

    Σε ατομικά μπολ βάζουμε 2 μπάλες από το παγωτό και πάνω από αυτό αδειάζουμε ένα φλιτζάνι ζεστό espresso.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Απεριτίφ/Χωνευτικά
    • Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,87 Ε/ λιτ
    €0,87
    7128101
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    7,2 Ε/ λιτ
    €1,44
    7078311
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725