Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 350 γρ. γάλα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 130 γρ. ζάχαρη
- 6 κρόκος αυγού
- 1/2 κλωναράκι Βανίλια
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7128101
7078311
7070127
7082725
Για δες 1 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και τους βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τους 83-85οC. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες ή αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.
Σερβίρισμα
Σε ατομικά μπολ βάζουμε 2 μπάλες από το παγωτό και πάνω από αυτό αδειάζουμε ένα φλιτζάνι ζεστό espresso.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7128101
7078311
7070127
7082725
Για δες 1 ακόμη προϊόντα