Παϊδάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε μέλι με τζίντζερ
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
BBQ
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό χοιρινό παϊδάκι (με κόκαλο) κομμένο περίπου 4-5 εκ.
- πιπέρι
- 1 γαρίφαλο τριμμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά τσίλι σος
- 2 κ.σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064505
7062945
7063942
7064499
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τη σόγια σος , το μέλι, το σκόρδο, την κέτσαπ, το τσίλι σος, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, τη κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.Ρίχνετε μέσα τα χοιρινά παϊδάκια και τα ανακατεύετε, ώστε να τα πιάσει η μαρινάτα. Σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 6-8 ώρες . Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C βαθμούς για 4-5 λεπτά. Απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Τακτοποιείτε τα παϊδάκια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάτα. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου, γυρίζοντας συχνά τα παϊδάκια, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
BBQ
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064505
7062945
7063942
7064499
Για δες 4 ακόμη προϊόντα