facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών
Ab logo
  • Παϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών
Παϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών

Παϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών

από Βίκυ Σμμυρλή
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 16 χτυπημένα ένα-ένα παϊδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι (για την κρούστα)
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την κρούστα)
  • Αλάτι (για την κρούστα)
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (για την κρούστα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο δεντρολίβανο(για την κρούστα)
  • 1 φλιτζάνι τρυφερά φυλλαράκια από μισό ματσάκι ρόκα (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο (για σάλτσα μυρωδικών)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Αλάτι (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Πιπέρι (για σάλτσα μυρωδικών)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 16 χτυπημένα ένα-ένα παϊδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι (για την κρούστα)
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την κρούστα)
  • Αλάτι (για την κρούστα)
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (για την κρούστα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο δεντρολίβανο(για την κρούστα)
  • 1 φλιτζάνι τρυφερά φυλλαράκια από μισό ματσάκι ρόκα (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο (για σάλτσα μυρωδικών)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Αλάτι (για σάλτσα μυρωδικών)

Ας μαγειρέψουμε

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει ένα - ένα τα παϊδάκια για να ανοίξουν σαν ροδέλες και να αφαιρέσει το κρέας που είναι κατά μήκος του κόκαλου. Έτσι θα πιάνονται πιο εύκολα τα παϊδάκια στο σερβίρισμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της κρούστας και μεταφέρετε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ. Αλείφετε τα παϊδάκια με μουστάρδα και τα περνάτε ένα-ένα από το μείγμα της κρούστας. Τα βάζετε μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντάς τα για να μην αρπάξει η κρούστα. Χτυπάτε στο μπλέντερ την ρόκα με τον δυόσμο, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε τη σάλτσα. Σερβίρετε τα παϊδάκια ζεστά και τα συνοδεύετε με τη δροσερή σάλτσα που ετοιμάσατε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
BBQ
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Μουστάρδα Απαλή Σε πλαστική Φιάλη Top Down 480 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068212
  • Σουσάμι  50 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064748
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
    25 γρ
    74,4 €/ κιλ
    €1,86
    7133892