Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας
Ab logo
  • Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Ορεκτικό
Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι πέστο ρόκας
  • πιπέρι (για το πέστο ρόκας)
  • αλάτι (για το πέστο ρόκας)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (για το πέστο ρόκας)
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πικάντικη γραβιέρα ''Σαν Μιχάλη'' (για το πέστο ρόκας)
  • 2 φλιτζάνια ρόκα (ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρόκα και 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό) (για το πέστο ρόκας)
  • 150 γρ. κουκουνάρι,αμύγδαλο ασπρισμένο ή φιστίκι (για το πέστο ρόκας)
  • 1 κρόκο για άλειμμα
  • 4 λιαστές τομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί
  • 4 κουταλιές αλμυρά φιστίκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα ή ολόκληρα κουκουνάρια
  • 1 φύλλο σφολιάτας "Χρυσή Ζύμη"
  • 3/4 φλιτζάνι περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το πέστο ρόκας)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Τυρί Γραβιέρα Μυτιλήνης Κομμάτι
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7076502
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064331
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7088478
  • Ας μαγειρέψουμε

    p>Για το πέστο: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το λάδι και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε κατόπιν το λάδι σαν κλωστή, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα πηχτό σαν αλοιφή.Αλείφετε γενναιόδωρα την σφολιάτα με το πέστο και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με ολόκληρα κουκουνάρια ή χοντροαλεσμένα φιστίκια ή αμύγδαλα, την ντομάτα σκουπισμένη από το λάδι της και το τυρί. Τυλίγετε την μια πλευρά του φύλλου σε ρολό, φτάνοντας στο κέντρο του. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με την άλλη πλευρά. Έχετε δηλαδή δύο αντικριστά ρολά που συναντιόνται στη μέση. Τα κολλάτε μεταξύ τους με τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο. Τυλίγετε το διπλό ρολό σε λαδόκολλα και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες (Αυτό γίνεται για να τα κόψετε πιο εύκολα και να κρατήσουν τα παλμιέ το σχήμα τους κατά το ψήσιμο). Βγάζετε την λαδόκολλα από την τυλιγμένη και παγωμένη σφολιάτα και την κόβετε σε φέτες πάχους 2 εκ. Αραδιάζετε τις φέτες παλμιέ σε ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων
    Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Τυρί Γραβιέρα Μυτιλήνης Κομμάτι
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7076502
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064331
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7088478