Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας
από Σιμόνη Καφίρη

Εύκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 1 φλιτζάνι πέστο ρόκας
- 1 φύλλο σφολιάτας "Χρυσή Ζύμη"
- 4 κουταλιές αλμυρά φιστίκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα ή ολόκληρα κουκουνάρια
- 4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί
- 4 λιαστές τομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
- 1 κρόκο για άλειμμα
- 150 γρ. κουκουνάρι,αμύγδαλο ασπρισμένο ή φιστίκι (για το πέστο ρόκας)
- 2 φλιτζάνια ρόκα (ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρόκα και 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό) (για το πέστο ρόκας)
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πικάντικη γραβιέρα ''Σαν Μιχάλη'' (για το πέστο ρόκας)
- 2 σκελίδες σκόρδο (για το πέστο ρόκας)
- αλάτι (για το πέστο ρόκας)
- πιπέρι (για το πέστο ρόκας)
- 3/4 φλιτζάνι περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το πέστο ρόκας)
- 1 φλιτζάνι πέστο ρόκας
- 1 φύλλο σφολιάτας "Χρυσή Ζύμη"
- 4 κουταλιές αλμυρά φιστίκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα ή ολόκληρα κουκουνάρια
- 4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί
- 4 λιαστές τομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
- 1 κρόκο για άλειμμα
- 150 γρ. κουκουνάρι,αμύγδαλο ασπρισμένο ή φιστίκι (για το πέστο ρόκας)
- 2 φλιτζάνια ρόκα (ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρόκα και 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό) (για το πέστο ρόκας)
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πικάντικη γραβιέρα ''Σαν Μιχάλη'' (για το πέστο ρόκας)
- 2 σκελίδες σκόρδο (για το πέστο ρόκας)
- αλάτι (για το πέστο ρόκας)
- πιπέρι (για το πέστο ρόκας)
- 3/4 φλιτζάνι περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το πέστο ρόκας)