Πανακότα με γάλα καρύδας
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
- 3 ποτήρια γάλα πλήρες
- 350 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 14 φύλλα ζελατίνας
- 200 γρ. ζάχαρη
- τριμμένη καρύδα
- 4 φρέσκα μάνγκο
- 2 ξύσμα από λάιμ (πράσινα λεμόνια)
- 2 φασολάκια βανίλιας
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7544074
7128101
7078311
7083478
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε τα μάνγκο σε κύβους, τα βάζετε σε σαλατιέρα, σχίζετε τις βανίλιες κατά μήκος, παίρνετε με ένα μαχαίρι τα σποράκια τους και τα ρίχνετε πάνω στα φρούτα. Τα ανακατεύετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να λιώσουν σχεδόν. Πασπαλίζετε με το ξύσμα των λεμονιών. Όταν κρυώσουν, αφήνετε την κομπόστα στο ψυγείο. Μουσκεύετε σε κρύο νερό τη ζελατίνα για 10 λεπτά. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, μαζί με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας. Μόλις πάρουν βράση, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζελατίνα καλά στυμμένη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και μοιράζετε την κρέμα σε 12 ποτήρια. Τα αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα. Πριν την σερβίρετε, μοιράζετε στην επιφάνεια την κομπόστα μάνγκο και πασπαλίζετε με τριμμένη καρύδα αν θέλετε, ελαφρά καβουρδισμένη.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7544074
7128101
7078311
7083478
Για δες 4 ακόμη προϊόντα