Pancakes µε κοµµατάκια µαύρης σοκολάτας
από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάσχα
Σνακς

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 75 g. μαύρη σοκολάτα
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. γ. σόδα
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. σ. έ. π. ελαιόλαδο
- 1 φλ. αριάνι
- βούτυρο, για το τηγάνι
- 1 αβγό
Ας μαγειρέψουμε
• Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη για τα pancakes. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη λιώσει γρήγορα και καεί στο τηγάνισμα.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, ζάχαρη) και σε ένα άλλο χτυπάμε το αβγό με το αριάνι και το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν.
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
• Βγάζουμε τη σοκολάτα από την κατάψυξη, την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την επιθυμητή ποσότητα χυλού ανάλογα με το μέγεθος των pancakes που θέλουμε. Ψήνουμε από τη μια πλευρά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
• Σερβίρουμε με φλούδες σοκολάτας, κόκκινα φρούτα, ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Brunch
Άνοιξη
Σνακς