facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνPancakes με σοταρισμένα μήλα και μέλι
Ab logo
  • Pancakes με σοταρισμένα μήλα και μέλι
Pancakes με σοταρισμένα μήλα και μέλι

Pancakes με σοταρισμένα μήλα και μέλι

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
1'- 30'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 4 μήλα
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 φλ. αλεύρι (Για τα pancakes)
  • 1 κ.γ. αλάτι (Για τα pancakes)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (Για τα pancakes)
  • 60 γρ. βούτυρο + έξτρα για το τηγάνι (Για τα pancakes)
  • 2 μεγάλα αυγά (Για τα pancakes)
  • 3/4 φλ. γάλα (Για τα pancakes)
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 4 μήλα
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 φλ. αλεύρι (Για τα pancakes)
  • 1 κ.γ. αλάτι (Για τα pancakes)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (Για τα pancakes)
  • 60 γρ. βούτυρο + έξτρα για το τηγάνι (Για τα pancakes)
  • 2 μεγάλα αυγά (Για τα pancakes)
  • 3/4 φλ. γάλα (Για τα pancakes)
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. μέλι

Ας μαγειρέψουμε

- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες μήλου και τις αφήνουμε να ψηθούν με τα υγρά τους, ανακατεύοντας κάθε λίγο με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Εάν τα μήλα είναι πιο σκληρά, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό.
- Όταν δεν υπάρχουν πια υγρά στο τηγάνι, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε ξανά, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο. Αφήνουμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αλείφουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγανάκι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ακουμπάμε μέσα του το τσέρκι. Με μια κουτάλα πιάνουμε μια ποσότητα χυλού και τη ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι, έτσι ώστε να έχει ύψος περίπου 1 εκ.
- Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1 λεπτό ώσπου να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια. Προσεκτικά αφαιρούμε το τσέρκι (αν δούμε ότι ο χυλός είναι ακόμα υγρός το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη θέση του) και με μια σπάτουλα ανασηκώνουμε ελαφρά την άκρη του pancake. Αν δούμε ότι έχει ροδίσει το αναποδογυρίζουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 1/2 λεπτό μέχρι να ροδίσει και η άλλη μεριά. Σερβίρουμε σε πιάτο, με μερικές κουταλιές σοταρισμένα μήλα από πάνω.

 

 

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πρωινό,Pancake Day,Αγίου Βαλεντίνου,Γιορτή Μητέρας
Πρωινό,Brunch
Όλες οι εποχές
Άλλο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • Κανέλα Τριμμένη 45g
    45 γρ
    30,67 €/ κιλ
    €1,38
    7305934
  • Baking Powder  2+1 Δώρο 3Χ20 gr
    60 γρ
    6,33 €/ κιλ
    €0,38
    7065689
  • Μήλα Στάρκινγκ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062815