Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠανσέτα γεμιστή με ψίχουλα ψωμιού και μυρωδικά
Ab logo
  • Πανσέτα γεμιστή με ψίχουλα ψωμιού και μυρωδικά

Πανσέτα γεμιστή με ψίχουλα ψωμιού και μυρωδικά

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Πανσέτα γεμιστή με ψίχουλα ψωμιού και μυρωδικά

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 πανσέτα 2 κιλών περίπου, χωρίς κόκαλο, ανοιγμένη στην μέση (σαν βιβλίο)
  • 3 κλωναράκια σέλερυ, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. ψίχουλα ψωμιού, κατά προτίμηση μπαγιάτικου
  • 1 κ. σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
  • 2,5 φλ. ζωμός κότας
  • 5 ματσάκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο, ρίχνουμε το σέλερυ, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 -4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα ψίχουλα, το φασκόμηλο, το θυμάρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα την πανσέτα και από τις δύο πλευρές και την απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια, με την λιπαρή πλευρά προς τα κάτω. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας, τυλίγουμε σε ρολό από την μακριά πλευρά του και δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί μια σχάρα, ακουμπάμε πάνω την παντσέτα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε σε μερίδες.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
  • Πανσέτα γεμιστή με ψίχουλα ψωμιού και μυρωδικά