Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα & πορτοκάλι
Ab logo
  • Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι

Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα & πορτοκάλι

από Πέτρος Εμμανουήλ

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 45 γρ. κονιάκ
  • 230 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 140 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 αβγά
  • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 190 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    41,05 Ε/ κιλ
    €1,56
    7064505
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Ας μαγειρέψουμε

    Μαλακώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο-λίγο τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από το μίξερ, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καρύδι, τη σοκολάτα, το κονιάκ και το αλεύρι, ανακατεύοντάς τα ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα ένα σώμα. Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί φούρνου αφού το έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι μία στρώση γύρω στα 4 δάχτυλα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 35 με 40 λεπτά. Μόλις το βάλουμε στο φούρνο σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 300 γρ. νερό και δύο ξυλάκια κανέλας. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Με το που βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Για διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    41,05 Ε/ κιλ
    €1,56
    7064505
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499