Ας μαγειρέψουμε
Ετοιμάζουμε μπεν μαρί, στερεώνοντας ένα ανοξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, χωρίς όμως ο πυθμένα τους μπολ να ακουμπά στην επιφάνεια του νερού. Ρίχνουμε στο μπολ το αυγό, τους κρόκους και το μέλι Θάσου και τα αφήνουμε να ζεσταθούν, ανακατεύοντας ασταμάτητα και έντονα με το σύρμα (ή με μίξερ χειρός), μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Δεν σταματάμε στιγμή το χτύπημα, διαφορετικά το αυγό και οι κρόκοι θα ψηθούν από την υψηλή θερμοκρασία και θα σχηματιστούν μικρά κομματάκια ομελέτας στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ (ή σε άλλο, στεγνό και καθαρό μπολ) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να κρυώσει. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα 20 γρ. κουκουνάρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Ντύνουμε εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη μια βαθιά μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις περίπου 26 x 10 εκ. (ή ένα μέτριο, βαθύ μπολ) και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με τις άκρες της μεμβράνης και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες.
Για να σερβίρουμε, παίρνουμε με σκουπ παγωτού ή με ένα μεγάλο κουτάλι δόσεις από το παρφέ και μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε ποτήρια παγωτού, συνοδεύοντας με επιπλέον μέλι και κουκουνάρια. Εναλλακτικά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα ή το μπολ σε μια πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη. Κόβουμε το παρφέ σε φέτες και σερβίρουμε με μέλι και κουκουνάρια.