Ab logo
  • Πασχαλινή Μαγειρίτσα

Πασχαλινή Μαγειρίτσα

από Αλέξανδρος Παπανδρέου

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Πάσχα
Ορεκτικό
Πασχαλινή Μαγειρίτσα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • Αλάτι
  • 750 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 3 ασπράδι
  • 3 κρόκος
  • 150 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • 3 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 15 φύλλο μαρούλι κομμένο στα 4 με τα χέρια
  • 4 κουταλιά βούτυρο Lurpak
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πολύ καλά πλυμένα
  • 1,5 κιλό συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκος Ζωμός Κότας Σπιτικός 112 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069482
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062943
  • ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ ΝΩΠΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΑΥΓΟ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7146621
  • Ας μαγειρέψουμε

    Τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα την συκωταριά και τα αρνίσια έντερα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και 3-4 δάχτυλα παραπάνω και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά, προσέχοντας την ώρα που φτάνει σε σημείο βρασμού να ξαφρίσετε καλά την συκωταριά με μία τρυπητή κουτάλα. Όταν η συκωταριά με τα αρνίσια έντερα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, τα αφήνετε να κρυώσουν και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ψιλοκόβετε. Σε ένα άλλο μικρό μπολ κρατάτε 500 ml από τον ζωμό στον οποίο έβραζε η συκωταριά. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά μαζί με τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει και η συκωταριά ωραίο χρώμα. Προσθέτετε το ρύζι καρολίνα, τον ζωμό από την συκωταριά, τον ζωμό κοτόπουλο, τα φύλλα μαρουλιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε την μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί η καρολίνα και αποσύρετε από την φωτιά. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα ασπράδια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξουν. Προσθέτετε τους κρόκους μαζί με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε με το σύρμα και σιγά-σιγά προσθέτετε με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ψηθούν τα αυγά. Μόλις το αυγολέμονο έρθει στην ίδια θερμοκρασία με την μαγειρίτσα, το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο Lurpak, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάσχα
    Brunch
    Άνοιξη
    Ορεκτικό
    • Πασχαλινή Μαγειρίτσα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκος Ζωμός Κότας Σπιτικός 112 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069482
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062943
  • ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ ΝΩΠΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΑΥΓΟ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7146621