Ας μαγειρέψουμε
Το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό: 1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν. 3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχάρια, το θυμάρι, τη ζάχαρη, τις τομάτες, τον τοματοπελτέ, τον ζωμό, πιπέρι και αλάτι. 4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 60’. 5. Σοτάρουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια με το βούτυρο, τα προσθέτουμε στο κοκκινιστό, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ και αποσύρουμε το παστίτσιο 6. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. 7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην πήξουν οι κρόκοι. 8. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και τη μισή ποσότητα της γραβιέρας. 9. Σε ένα μεγάλο ταψί κάνουμε μια στρώση από τα μισά ζυμαρικά, προσθέτουμε το κοκκινιστό, τη γραβιέρα, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος στρώνουμε την κρέμα. 10. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 50-60’ στους 180οC στις αντιστάσεις.