facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαστίτσιο με ραγού & γραβιέρα
Ab logo
  • Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα
Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

από #MadeWithAB
Μέτρια
>60'
2/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1000 g βόεια ελιά, κομμένη σε μικρά κομμάτια (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 150 g λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 300 ml ζωμός βοδινού (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 400 g τομάτες κονκσασέ (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/σ τοματοπελτές (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/γ ζάχαρη (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 120 ml κόκκινο κρασί (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 40 ml ελαιόλαδο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 20 g βούτυρο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1/2 κ/γ θυμάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 3 κόκκοι μπαχάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • αλάτι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1800 ml γάλα (για το παστίτσιο)
  • 85 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το παστίτσιο)
  • 40 g κορν φλάουρ (για το παστίτσιο)
  • 70 g βούτυρο (για το παστίτσιο)
  • 2 κρόκοι αβγών (για το παστίτσιο)
  • 1/2 κ/γ φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (για το παστίτσιο)
  • 500 g ζυμαρικά πέννες ή μακαρόνια ΝΟ2 (για το παστίτσιο)
  • 250 g γραβιέρα, τριμμένη (για το παστίτσιο)
  • 2 κ/σ φρυγανιά τριμμένη (για το παστίτσιο)
  • αλάτι (για το παστίτσιο)
  • 1000 g βόεια ελιά, κομμένη σε μικρά κομμάτια (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 150 g λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 300 ml ζωμός βοδινού (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 400 g τομάτες κονκσασέ (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/σ τοματοπελτές (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/γ ζάχαρη (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 120 ml κόκκινο κρασί (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 40 ml ελαιόλαδο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 20 g βούτυρο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1/2 κ/γ θυμάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 3 κόκκοι μπαχάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)

Ας μαγειρέψουμε

Το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό: 1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν. 3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχάρια, το θυμάρι, τη ζάχαρη, τις τομάτες, τον τοματοπελτέ, τον ζωμό, πιπέρι και αλάτι. 4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 60’. 5. Σοτάρουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια με το βούτυρο, τα προσθέτουμε στο κοκκινιστό, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ και αποσύρουμε το παστίτσιο 6. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. 7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην πήξουν οι κρόκοι. 8. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και τη μισή ποσότητα της γραβιέρας. 9. Σε ένα μεγάλο ταψί κάνουμε μια στρώση από τα μισά ζυμαρικά, προσθέτουμε το κοκκινιστό, τη γραβιέρα, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος στρώνουμε την κρέμα. 10. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 50-60’ στους 180οC στις αντιστάσεις.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο