Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαστίτσιο με ραγού & γραβιέρα
Ab logo
  • Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

2 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 150 g λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1000 g βόεια ελιά, κομμένη σε μικρά κομμάτια (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 120 ml κόκκινο κρασί (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/γ ζάχαρη (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/σ τοματοπελτές (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 400 g τομάτες κονκσασέ (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 300 ml ζωμός βοδινού (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • αλάτι (για το παστίτσιο)
  • 2 κ/σ φρυγανιά τριμμένη (για το παστίτσιο)
  • 250 g γραβιέρα, τριμμένη (για το παστίτσιο)
  • 500 g ζυμαρικά πέννες ή μακαρόνια ΝΟ2 (για το παστίτσιο)
  • 1/2 κ/γ φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (για το παστίτσιο)
  • 2 κρόκοι αβγών (για το παστίτσιο)
  • 70 g βούτυρο (για το παστίτσιο)
  • 40 g κορν φλάουρ (για το παστίτσιο)
  • 85 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το παστίτσιο)
  • 1800 ml γάλα (για το παστίτσιο)
  • αλάτι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 3 κόκκοι μπαχάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1/2 κ/γ θυμάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 20 g βούτυρο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 40 ml ελαιόλαδο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)

Ας μαγειρέψουμε

Το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό: 1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν. 3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχάρια, το θυμάρι, τη ζάχαρη, τις τομάτες, τον τοματοπελτέ, τον ζωμό, πιπέρι και αλάτι. 4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 60’. 5. Σοτάρουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια με το βούτυρο, τα προσθέτουμε στο κοκκινιστό, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ και αποσύρουμε το παστίτσιο 6. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. 7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην πήξουν οι κρόκοι. 8. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και τη μισή ποσότητα της γραβιέρας. 9. Σε ένα μεγάλο ταψί κάνουμε μια στρώση από τα μισά ζυμαρικά, προσθέτουμε το κοκκινιστό, τη γραβιέρα, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος στρώνουμε την κρέμα. 10. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 50-60’ στους 180οC στις αντιστάσεις.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα