Παστίτσιο-υπερπαραγωγή
από #MadeWithAB

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 60 g πικάντικη γραβιέρα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- πιπέρι
- 1 λίτρο γάλα κατσικίσιο χλιαρό ή αγελαδινό
- 5 φλ. βούτυρο αιγοπρόβειο ή αγελαδινό
- 2 καστανή ζάχαρη
- 3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- αλάτι
- 45 ml ελαιόλαδο
- 15 ml μπαλσάμικο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 60 g πικάντικη γραβιέρα
- 4 κλαράκια θυμάρι
- αλάτι
- 1 φύλλο δάφνης
- 700 ml ζωμός βοδινού ή κότας
- 400 ml κόκκινο κρασί
- 2 κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιες στηθοπλευρές, σε κομμάτια, περί τα 8,5-9 εκ., ή οσομπούκο
- 45 ml ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 500 g μακαρόνια για παστίτσιο ή πένες
- 4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 60 g πικάντικη γραβιέρα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- πιπέρι
- 1 λίτρο γάλα κατσικίσιο χλιαρό ή αγελαδινό
- 5 φλ. βούτυρο αιγοπρόβειο ή αγελαδινό
- 2 καστανή ζάχαρη
- 3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- αλάτι
- 45 ml ελαιόλαδο
- 15 ml μπαλσάμικο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 60 g πικάντικη γραβιέρα
- 4 κλαράκια θυμάρι