Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαστουρμαδόπιτες με φρέσκιες και λιαστές ντομάτες
Ab logo
  • Παστουρμαδόπιτες με φρέσκιες και λιαστές ντομάτες

Παστουρμαδόπιτες με φρέσκιες και λιαστές ντομάτες

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα
Παστουρμαδόπιτες με φρέσκιες και λιαστές ντομάτες

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 8 φύλλο κρούστας
  • 200 g λεπτές φέτες παστουρμά (για τη γέμιση)
  • 400 g κασέρι σε φέτες για τοστ (για τη γέμιση)
  • 2 μεγάλη ώριμη ντομάτα (για τη γέμιση)
  • 150 g λιαστές ντομάτες στραγγισμένες (για τη γέμιση)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
  • αλάτι (για τις ντομάτες)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τις ντομάτες)

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φετούλες, αφαιρούμε τους σπόρους, αλατοπιπερώνουμε και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε. Σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδωμένα. Στρώνουμε τις μισές φέτες παστουρμά στο κέντρο των φύλλων με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο, αφήνοντας 8-10 εκ. περιθώριο γύρω γύρω. Καλύπτουμε με 3-4 φέτες κασέρι και στρώνουμε τις μισές φέτες ντομάτας. Σκεπάζουμε με άλλες 2 φέτες κασέρι και σκορπίζουμε τις μισές λιαστές ντομάτες. Σηκώνουμε προσεκτικά τις άκρες των φύλλων, δεξιά και αριστερά, και τις φέρνουμε προς το κέντρο, μισοκαλύπτοντας τα υλικά. Κατόπιν, σηκώνουμε την επάνω και την κάτω μεριά των φύλλων και κλείνουμε καλά, δημιουργώντας έναν παραλληλόγραμμο «φάκελο». Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε καλά τις πιτούλες και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα
  • Παστουρμαδόπιτες με φρέσκιες και λιαστές ντομάτες