Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο
Ab logo
  • Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο

από #MadeWithAB
Μια ελαφριά και εύκολη συνταγή!

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 300 g μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά, ψιλοκομμένα
  • 300 g γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ/σ μαϊντανός
  • 1/2 κ/γ θυμάρι
  • 100 g γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τη 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και αποσύρουμε. 3. Προσθέτουμε την μισή γραβιέρα, το θυμάρι, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. 4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις πατάτες από επάνω και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους, ώστε να τις γεμίσουμε. 5. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ταψί. 6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη γραβιέρα, το αβγό και 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη. 7. Περιχύνουμε 1 κουταλιά από το 2ο μείγμα επάνω στην κάθε πατάτα. 8. Ψήνουμε στον φούρνο για 20’ στους 180οC.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο