Πατατόπιτα με κρεμμύδια, πανσέτα και κοπανιστή
από Άκης Πετρετζίκης
"Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει ιδέες για ένα ιδιαίτερο, εορταστικό μενού - δεύτερο ορεκτικό η ""πατατόπιτα με κρεμμύδια, πανσέτα και κοπανιστή"". Χρόνια πολλά!
"

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1500 g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 5εκ
- 4 κόκκινα κρεμμύδια, μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 g πανσέτα καπνιστή, κομμένη σε κύβους 0,5εκ
- 140 ml γάλα πλήρες
- 120 g κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου
- τριμμένη γραβιέρα
- 100 g βούτυρο (και έξτρα για το βουτύρωμα)
- 2 κουτ. σούπας αλάτι, για τις πατάτες (extra αλάτι προαιρετικά)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
- 1500 g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 5εκ
- 4 κόκκινα κρεμμύδια, μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 g πανσέτα καπνιστή, κομμένη σε κύβους 0,5εκ
- 140 ml γάλα πλήρες
- 120 g κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου
- τριμμένη γραβιέρα
- 100 g βούτυρο (και έξτρα για το βουτύρωμα)
- 2 κουτ. σούπας αλάτι, για τις πατάτες (extra αλάτι προαιρετικά)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου