Ας μαγειρέψουμε
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα (180°C στις αντιστάσεις).
2. Βράζουμε τις πατατούλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
3. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το αλατοπίπερο.
5. Προσθέτουμε στο μίγμα το μισό τσένταρ και το μισό κασέρι και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε τις πατατούλες και το μπέικον με το λάδι του στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20’.
7. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή, αφού πασπαλίσουμε με σχοινόπρασο.