facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά
Ab logo
  • Πατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά
Πατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά

Πατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά

από THE FOODIE CORNER (http://www.thefoodiecorner.gr/)
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

5 μερίδες
  • 1 κιλό πατατούλες baby (πλυμμένες και καθαρισμένες)
  • 80 γρ μαγιονέζα ΑΒ με αβγό
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ 2%
  • 100 γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 80 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 50 γρ κασέρι τριμμένο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα)
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κιλό πατατούλες baby (πλυμμένες και καθαρισμένες)
  • 80 γρ μαγιονέζα ΑΒ με αβγό
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ 2%
  • 100 γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 80 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 50 γρ κασέρι τριμμένο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα)
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα (180°C στις αντιστάσεις).
2. Βράζουμε τις πατατούλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
3. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το αλατοπίπερο.
5. Προσθέτουμε στο μίγμα το μισό τσένταρ και το μισό κασέρι και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε τις πατατούλες και το μπέικον με το λάδι του στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20’.
7. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή, αφού πασπαλίσουμε με σχοινόπρασο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Χειμώνας
Ορεκτικό